Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

Hittan táborokban jártunk

2018. június végén lehetőséget kaptunk arra, hogy gondozottaink részt vegyenek a városban tartandó református hittan táborokban, így a Nagytemplomi és a Felszegi Gyülekezetekben is vendégül látták kis csoportunkat.

A hét első napján a Nagytemplomi Gyülekezetben vártak minket. Az év során többször megfordulunk náluk, így ismerősek voltak a helyszínek, és néhány ismerős arc is akadt a résztvevők, szervezők között. Szeretettel, nyitottsággal fogadtak minket, de azért óvatosan közelítettek, hiszen voltak, akik először kerültek ilyen közel fogyatékkal élőkhöz. 

  

A közös áhítat, foglalkozások és játékok során azért oldódott a hangulat és egyre érdeklődőbb volt mindkét fél a másik iránt, így a nap végére már teljesen elmosódtak a "határok" és "különbségek".

Nagyon tartalmas, élménydús napot zártunk hétfőn, így nagyon vártuk már a csütörtököt.

Aznap ugyanis a Felszegi Gyülekezetnél jártunk. Vidáman indítottuk a reggelt, számos ismert és újonnan tanult énekkel. Az áhítatot követően, csoportokra osztódtunk, majd az ebéd előtt közös játék várt minket az udvaron. 

  

Délután mi készültünk a táborozók számára egy foglalkozással, ahol megtanítottuk őket tarisznyát szőni.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat mindkét helyen, hiszen szeretettel, empátiával és türelemmel vártak minket, mi pedig élveztük a felénk forduló segítő szándékot, a támogató, egyengető kezeket. 

Hálásan köszönjük!

"Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak."

1 Péter 3:8